VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu: Așteptăm victoria Ucrainei care ne va permite reglementarea pașnică a conflictului transnistrean

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, susține că odată cu victoria Ucrainei în acest război, R. Moldova va obține retragerea trupelor ruse staționate ilegal în regiunea transnistreană.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, ministrul a subliniat că autoritățile R. Moldova își doresc și așteaptă înfrângerea Federației Ruse în acest război.

În reglementarea acestui conflict sunt foarte multe elemente, actori, țări, instituții care contează. La această etapă, toți așteptăm și ne dorim ca Ucraina să câștige acest război, să-și elibereze propriul teritoriu, astfel încât să putem continua lucrul de reintegrare pașnică a țării și lucrul de obținere a retragerii trupelor ruse staționate ilegal pe teritoriul nostru prin metode pașnice, asta ne dorim cu toții”, a menționat ministrul.

Totodată, Nicu Popescu a subliniat că războiul a schimbat parametrii funcționării Republicii Moldova în absolut fiecare domeniu.

Acest război a schimbat contextul pentru toți, pentru toate statele Europei, pentru zeci de state în întreaga lume, pentru securitatea alimentară în zeci de state din Orientul Mijlociu și Africa, evident, acest război a schimbat parametrii funcționării Republicii Moldova în absolut fiecare domeniu, inclusiv reglementarea transnistreană, dar după cum am spus, așteptăm cu toții victoria Ucrainei, care ne va permite în acest nou context să continuăm lucrul nostru de reglementare pașnică a conflictului transnistrean”, a punctat Popescu.

De asemenea, ministrul a evidențiat că este foarte optimist asupra faptului că în Republica Moldova guvernarea va fi în stare să păstreze pacea, democrația și europenitatea țării.

Eu sunt foarte optimist asupra faptului că în Republica Moldova vom fi în stare să păstrăm pacea, democrația și europenitatea țării noastre, pentru că nu o facem singuri, avem sprijinul celor mai puternice, celor mai influente state și organizații din lume”, a mai declarat Popescu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.