VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicolae Ciucă: România va fi alături de R. Moldova, indiferent de natura și greutatea temelor economice și de securitate la care va fi supusă

”România va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, indiferent de natura și greutatea temelor economice și de securitate la care va fi supusă”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, în ajunul vizitei la Chișinău.

Potrivit oficialului, în cadrul vizitei în R. Moldova o mare parte a discuțiilor de la Chișinău vor viza și sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova

După vizita oficială a premierului Recean la București, actuala vizită este menită să purtăm discuții la fața locului despre relațiile bilaterale, situația economică, situația de securitate și modul exemplar, până în acest moment, în care autoritățile de la Chișinău, cu largul sprijin internațional, au reușit să gestioneze provocările deosebit de complexe de până acum. Asigur, și cu această ocazie, că România va fi întotdeauna alături de Republica Moldova, indiferent de natura și greutatea temelor economice și de securitate la care va fi supusă.

Apoi este vorba despre o discuție deschisă pe tema consilierilor europeni care vor sprijini realizarea celor 7 obiective care vor face din Republica Moldova nu numai un stat candidat la admiterea în Uniunea Europeană, ci un stat care să deschidă deja negocierile de aderare la UE, în tandem cu Ucraina. Sunt multe de făcut, pașii nu sunt simpli și numai cursul reformei justiției arată cât de dificil este de a reforma unele sectoare sensibile ale Republicii Moldova. Sunt sigur că o mare parte a discuțiilor de la Chișinău vor viza și sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova”, a declarat șeful Guvernului de la București în cadrul unui interviu oferit pentru Deschide.md.

Totodată, Nicolae Ciucă a subliniat că va aborda și subiectul celor 100 de milioane de euro promise de România țării noastre.

Situația fondului de 100 milioane de euro și a proiectelor aferente primei tranșe, sprijinul în domeniul energetic, sprijinul privind ridicarea plafoanelor europene pentru comerț liber asimetric cu Uniunea Europeană, pe care îl susținem la nivelul Bruxellesului, alături de rezolvarea problemelor europene a tarifelor la roaming.

Nu în ultimul rând, dorim să salutăm punerea în acord a legilor din Republica Moldova cu Hotărârea Curții Constituționale vizând denumirea limbii, limba română, așa cum este menționată în Declarația de Independență pe baza căreia a fost recunoscut statul Republica Moldova. Și vom mulțumi, de asemenea, pentru recunoașterea statutului Mitropoliei reactivate a Basarabiei, aparținând Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, o biserică ce a fost subiectul represiunilor și spolierii staliniste în toată perioada sovietică și ai căror enoriași trebuie să aibă aceleași drepturi cu credincioșii Mitropoliei Moldovei”, a conchis Ciucă.

Menționăm că delegația condusă de premierul României, Nicolae Ciucă, a ajuns la Chișinău. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.