VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nemulțumiți de criza în care s-au pomenit, agricultorii se reunesc într-un congres republican

Agricultorii din țară anunță că în data de 21 octombrie vor organiza un congres republican, unde vor fi abordate problemele fermierilor din acest an, declarat drept cel mai dificil din istoria Republicii Moldova.

Decizia de a organiza Congresul Republican al Agricultorilor a fost luată în cadrul unei ședințe comune a Federației Naționale a Fermierilor și a Asociației ”Forța Fermierilor”.

”Anul 2023 este cel mai dificil an pentru fermierii din țara noastră din istoria Republicii Moldova. Propunerile noastre pentru anticiparea unei catastrofe în agricultură au fost ignorate, iar autoritățile au venit cu o reacție întârziată pentru a diminua impactul dezastruos al crizelor. În urma acestui tratament iresponsabil din partea autorităților față de situația creată în sectorul agricol a adus majoritatea fermierilor în pragul falimentului”, se arată într-o declarație comună a FNF și a Asociației ”Forța Fermierilor”.

Cele două organizații face un apel către toate organizațiile profesionale din domeniul agroalimentar să se implice și să participe la organizarea și desfășurarea congresului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.