VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Disputa dinte Procuratură și CNA, creată pentru a-l demasca pe Șor? Spătaru: A fost nevoie de scandal

Președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, care a participat, „sub acoperire” în investigațiile privind finanțarea ilegală a partidelor de către condamnatul Ilan Șor, susține că pentru a-l demasca pe fugarul Șor a fost nevoie de „a isca” un scandal fictiv între Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit ei, cel mai mare risc în cadrul investigațiilor era scurgerea de informații.

„Noi am avut un angajament cu colegii mei. În echipa noastră au lucrat ofițerul SIS, ofițerul CNA și Procuratura Anticorupție. Noi am lucrat în patru. În primul rând, riscul cel mai mare era ca să nu fie scurgere de informație și noi am avut experiență ca să apară niște încercări de scurgere. Din păcate, a fost nevoie de scandal între procuratură și CNA ca să se pună niște obloane la tot ce se petrecea”, a declarat Arina Spătaru la TVR Moldova.

Întrebată dacă disputa care a vrut loc în această primăvară dintre CNA și PA a fost creată fictiv, în contextul investigației, Spătaru a refuzat să ofere mai multe informații.

„Eu nu mai spun absolut nimic. (…) Nu neapărat, dar am văzut oameni din sistem care încercau în fel și chip să afle mai multă informație”, a precizat Spătaru.

Tensiunile dintre CNA și PA s-au iscat după ce, în timpul audierilor din această primăvară din Parlament, Iulian Rusu s-a arătat nedumerit de relațiile „neclare” dintre CNA, PA și PG. Directorul CNA susținea atunci că buna colaborare dintre cele trei instituții ale statului s-ar fi deteriorat după ce colegii săi de la procuratură ar fi dat prioritate cazurilor de corupție mică, în defavoarea celor de rezonanță.

Disputa dintre cele două instituții a fost comentată și de Maia Sandu care s-a arătat indignată de tensiunile de atunci dintre CNA și PA. Șefa statului a declarat că „ultimul lucru pe care dorește să-l vadă sunt tensiunile dintre cele două instituții reflectate în raportul Comisiei Europene”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.