VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, despre fragmentele de rachetă depistate la Chițcani: „Nu putem verifica la fața locului ce s-a întâmplat”

Președinta Maia Sandu susține că deține aceleași informații pe care le au instituțiile Republicii Moldova privind rămășițele unei rachete depistate în localitatea Chițcani din stânga Nistrului, controlată de forțele separatiste de la Tiraspol. Șefa statului susține că autoritățile de la Chișinău nu au acces la fața locului pentru a verifica ce s-a întâmplat.

„Eu am aceleași informații pe care le-au exprimat și instituțiile de stat: Ministerul Apărării, și altele. Clar că noi nu putem verifica la fața locului ceea ce s-a întâmplat. Pentru că totul s-a întâmplat pe teritoriul din regiunea transnistreană, unde autoritățile noastre nu pot investiga ceea ce s-a întâmplat. Dar acest lucru s-a întâmplat pentru că este un război. Bombele cad pentru că este război în Ucraina, iar războiul a fost început de Rusia. Acest lucru e clar pentru toți”, a declarat Maia Sandu la postul TV8.

Fragmente de rachetă S-300 au fost depistate în satul Chițcani din regiunea transnistreană. Despre aceasta a anunțat Oleg Beleakov, reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comunicat că la fața locului s-au deplasat observatorii militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii. Acesta a precizat că „la această etapă, nu este clară originea obiectului identificat și nici nu se confirmă din surse independente traiectoria acesteia”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.