VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția și procurorii au ridicat 4 kg de aur din ateliere ilegale de producere a bijuteriilor

Patru kilograme de aur au fost ridicate de ofițerii INI și procurori din trei magazine și ateliere unde erau contrafăcute bijuterii, în special verighete și alte inele, pe care erau gravate branduri internaționale cunoscute.

Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Orhei și Chișinău. Potrivit investigației, suspecții, după ce cumpărau ilegal metale prețioase și pietre scumpe, contrafăceau denumirea companiilor și modelelor care ar fi fabricat acele articole din aur, pentru ca mai apoi să le pună în vânzare, în magazinele din țară. În cadrul descinderilor, polițiștii au depistat și utilajul de prelucrare a bijuteriilor și de aplicare ilegală a marcajului de stat, care, în mod legal, trebuie să fie aplicat de Camera de Stat pentru Supravegherea Mărcii.

 De asemenea, au fost depistate și ridicate cantități de aur fără marcajul obligatoriu de stat, cantități de articole din aur fără acte de proveniență, articole de aur pe care erau aplicate denumiri de mărci notorii protejate prin lege, precum și un pistol deținut ilegal și informații ale acestora despre activitatea ilegală.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.