VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Nemerenco, după demiterea șefei CNAMUP: „Cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii înapoi”

Directoarea suspendată a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) Natalia Catanoi și-a depus cererea de demisie din proprie dorință acum o săptămână. Despre aceasta anunță ministra Sănătății, Ala Nemerenco care a precizat că i-a acceptat cererea și a dispus prin ordin demiterea, însă „comisia de anchetă își va continua activitatea.” Totodată, Nemerenco enumeră unele presupuse neregularități din cadrul CNAMUP. 

„Procesul nu s-a încheiat aici, cu o cerere de demisie. Cetățenii care plătesc contribuția în sistemul de asigurări medicale au dreptul să cunoască unde și cum sunt utilizați banii lor și cum în această instituție activau/activează și acum în aparatul administrativ, și nu doar, în diferite funcții familii și clanuri întregi - de la mame, tați, la copii, bunici, gineri, cumnați, soți, soții, nepoți, etc.

Mulți dintre ei nici nu se arătau la serviciu. Lucrau în alte instituții și cumulau la CNAMUP. În vară existau și consilieri în cancelarie. Consilieri ai consilierilor. Cu salarii grase. O direcție de relații externe, de parcă instituția e minister de externe. Una de comunicare. Alta de relații cu presa. Asta nu e să îngheți pe UAZ la solicitare…Toți cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii inapoi. Stat în stat acest CNAMUP. De fapt o căpușă”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 16 ianuarie, directoarea CNAMUP, Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție din cauza managementului defectuos al instituției.

Ulterior, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a venit cu o reacție precizînd că la numirea Nataliei Catanoi în funcție, ministerul i-a înaintat obiective clare pentru un termen scurt, iar aceasta „nu s-a isprăvit nici cu una din misiuni, și nu a demonstrat abilități de a gestiona o așa instituție mare”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.