VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Negocierea unui acord privind protecția socială pentru diaspora din Canada, discutat de Recean cu Mélanie Joly

Negocierea unui acord privind protecția socială în beneficiul cetățenilor moldoveni stabiliți în Canada, promovarea priorităților economice și investiționale, dar și ultimele evoluții din regiune au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și ministra de Externe a Canadei, Mélanie Joly.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, șeful Executivului a apreciat cooperarea autorităților din ambele state la implementarea regimului de sancțiuni internaționale împotriva persoanelor fizice și juridice, care subminează statul de drept și securitatea țării noastre și au stabilit o coordonare continuă a eforturilor comune în această direcție.

Dorin Recean a subliniat că autoritățile rămân concentrate pe modernizarea infrastructurii, asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și redresarea economică a țării, inclusiv prin atragerea de noi investiții. Oficialul s-a referit la proiecte ce țin de  eficiența energetică a clădirilor publice cu destinație socială, inclusiv grădinițe, spitale și școli, realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică din Republica Moldova, România și Ucraina, precum și reabilitarea drumurilor regionale.

Oficialii au condamnat agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei, pledând pentru un suport continuu în lupta poporului ucrainean pentru pacea pe continentul european.

La rândul său, ministra de Externe, Mélanie Joly a menționat că țara sa sprijină parcursul democratic și european al Republicii Moldova și a dat asigurări că suportul Canadei va fi acordat în toate domeniile cheie, inclusiv cel al securității și apărării.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.