VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul invaziei în Ucraina, 91 de mii de cetățeni ruși au intrat în R. Moldova, fiecare al patrulea rămânând în țară

Aproximativ 24 de mii de cetățeni ruși, dintr-un total de 91 de mii care au intrat în R. Moldova de la invazia rusească în Ucraina, au ales să rămână în țară, arată datele Poliției de Frontieră, citate de Radio Moldova. Potrivit autorităților, o bună parte dintre aceștia sunt moldoveni stabiliți în Rusia sau care muncesc acolo și au revenit în Moldova.

Potrivit sursei citate, la aproximativ doi ani de la începutul războiului, 348 de cetățeni ruși au solicitat azil, fiind înregistrați la Inspectoratul General pentru Migrație. Totodată, datele Agenției Servicii Publice arată că, tot în această perioadă, 70% din numărul total de solicitanți ai cetățeniei Republicii Moldova au fost din Federația Rusă.

Potrivit datelor ASP, în anii 2020 și 2021 au fost înregistrate peste 11700 de cereri, în timp ce în ultimii doi ani au fost recepționate peste 19 mii de solicitări.

Săptămâna trecută, Guvernul a votat prelungirea procedurii de acordare a cetățeniei de la 20 de zile lucrătoare, până la 6 luni, pentru a asigura examinarea mai detaliată a documentelor depuse de solicitanții de cetățenie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.