VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Necesitatea digitalizării proceselor economice a fost discutată la Moldova Digital Summit 2024

Consiliul Consultativ pentru Digitalizarea Economiei – iConsiliu a organizat o sesiune specială în cadrul Moldova Digital Summit 2024 dedicată necesității digitalizării proceselor economice. Sesiunea a reunit experți din sectorul public și privat, precum și reprezentanți ai societății civile, pentru a discuta despre beneficiile și provocările digitalizării economiei Republicii Moldova.

Participanții la sesiune au subliniat importanța digitalizării prin implementarea Foii de parcurs pentru Economia Digitală și Comerț Electronic, un document elaborat cu scopul de a accelera transformarea digitală a economiei naționale și de a dezvolta comerțul electronic. Printre prioritățile Foii de parcurs sunt dezvoltarea infrastructurii digitale, stimularea utilizării comerțului electronic, dezvoltarea competențelor digitale și adaptarea cadrului legal și de reglementare.

Catalina Plinschii, Secretar de stat din cadrul Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a ținut să meționeze în cadrul evenimentului că ministerul își propune ca până la finele anului 2024 minim 75% din serviciile guvernamentale să fie prestate digital. Suntem conștienți de necesitatea digitalizării depline a serviciilor pentru companii, ușurarea poverii administrative prin servicii la distanță și atragerea investitorilor străini, inclusiv din diasporă prin instrumente digitale, a adăugat Plinschii, dând asigurări că ministerul v-a susține și în continuare promovarea inițiativelor de digitalizare venit din partea sectorului privat.

Consiliul Consultativ pentru Digitalizarea Economiei – iConsiliu, care activează în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM va continua să joace un rol important în promovarea digitalizării economiei Republicii Moldova, a declarat în cadrul evenimentului Marina Bzovîi, vicepreședinta iConsiliului. Platforma facilitează colaborarea dintre sectorul public și cel privat și sprijină implementarea reformelor digitalizare, atât de importante și așteptate de comunitatea de afaceri, a adăugat Marina Bzovîi.

Sesiunea dedicată necesității digitalizării proceselor economice susținută de Consiliul Consultativ pentru Digitalizarea Economiei – iConsiliu a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru a discuta despre beneficiile și provocările digitalizării și pentru a identifica soluții pentru a accelera transformarea digitală a țării, au menționat la final participanții evenimentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.