VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, discuție cu reprezentanții a 19 companii chineze: R. Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori

„Republica Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori. Guvernul proeuropean oferă pentru toți oamenii de afaceri un mediu confortabil și sigur, fără birocrație sau alte obstacole”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu o delegație formată din reprezentanți ai 19 companii chineze, din domenii precum: infrastructura, energia regenerabilă, agricultura, finanțele, logistica internațională și construcțiile.

În cadrul discuțiilor, premierul Dorin Recean a subliniat că Republica Moldova este o destinație potrivită pentru investitorii din diverse colțuri ale lumii, iar, în contextul procesului de integrare europeană, oferă și mai multe avantaje, astfel că întreprinderile chineze sunt încurajate să vină în țara noastră. 

Totodată, șeful Executivului s-a referit și la interesul țării noastre de a reduce decalajul din balanța comercială moldo-chineză, prin diversificarea și creșterea volumelor de produse moldovenești exportate pe piața chineză.

„Producătorii noștri sunt interesați să exporte vin, fructe proaspete și uscate, uleiuri, nuci, alimente pentru copii și multe alte produse în China”, a mai subliniat premierul Dorin Recean. 

Menționăm că întrevederea a avut loc în contextul desfășurării, la Chișinău, a Forumului de Cooperare în Investiții China – Republica Moldova, organizat de Camera de Comerț și Industrie și Ambasada Republicii Populare Chineze, în perioada 6 – 7 iunie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.