VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița s-a informat despre procesul de repartizare a lemnelor în raionul Călărași

Prim-ministra Natalia Gavrilița a întreprins o vizită de lucru la Ocolul silvic din raionul Călărași, pentru a se informa despre mersul procesului de repartizare a lemnelor către populație, începând cu tăierea copacilor și până la transportarea masei lemnoase către beneficiari.

Directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură din Călărași și a Ocolului silvic a informat-o pe prim-ministră despre procesul de defrișare a copacilor, care se desfășoară conform termenilor stabiliți, lemnul de specii tari fiind deja repartizat primăriilor din regiune. În context, responsabilii au remarcat că există o bună conlucrare a întreprinderii cu primăriile, iar cetățenii sunt informați despre disponibilitatea stocurilor și alte detalii de ordin logistic. 

Directorul a semnalat și câteva probleme pe care le întâmpină în procesul de distribuire a lemnului de foc, subliniind că este necesară eficientizarea procesului de distribuție, dar și de informarea populației în localitățile cu un număr mai mare de locuitori.

De asemenea, au fost discutate măsurile întreprinse de responsabilii de la „Moldsilva” pentru combaterea defrișărilor ilicite. În acest sens, cetățenii pot folosi linia verde guvernamentală 080010101, pentru a denunța tăierile ilicite de lemn sau alte nereguli observate în distribuirea lemnelor. Totodată, Centrul de apel va livra  oamenilor informații despre procedurile de achiziționare a lemnului, inclusiv prețuri, contacte ale întreprinderilor silvice și ocoalelor silvice, precum și stocurile disponibile.

Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Călărași are în gestiune 4 Ocoale silvice și un Atelier pentru prelucrarea lemnului cu aproximativ 115 angajați.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.