VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Natalia Gavrilița, la deschiderea târgului agricol „Satul meu”: „Guvernul va rămâne un aliat puternic al agriculturii moldovenești”

Prim-ministra Natalia Gavrilița, alături de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a participat, astăzi, la evenimentul de deschidere a târgului agricol „Satul Meu”.

 În cadrul iarmarocului, producătorii agricoli din Republica Moldova vor avea la dispoziție o suprafață de 6000 de metri pătrați pentru a-și expune și vinde roadele. Potrivit prim-ministrei, inițiativa vine să scurteze drumul dintre consumatori și producătorii locali, dar și să promoveze produsele agricole moldovenești.

„Sezonul agricol actual a ridicat în fața agricultorilor multe probleme. Perioadele lungi de secetă s-au suprapus pe criza globală a resurselor energetice, iar războiul din regiune a creat situații imprevizibile. Toate aceste condiții au făcut dificil drumul de la sămânță la roadă. Îmi doresc ca producătorii să aibă vânzări bune, iar consumatorii să rămână satisfăcuți de alegere, calitate și prețul produsului local”, a menționat șefa Executivului în discursul său.

De asemenea, Natalia Gavrilița a menționat că domeniul agricol a beneficiat de cel mai mare suport bugetar în acest an, iar Executivul va continua să sprijine dezvoltarea ramurii.

„Guvernul a mărit în acest an fondul de subvenționare pentru agricultură de la un miliard de lei la 1,7 miliarde de lei. Acești bani au mers la mii de producători, care au putut să investească în tehnologii și proiecte noi, care au primit subvenție pentru accizul la motorină, care au simplificat pentru mulți agricultori contractarea unui credit sau asigurarea în agricultură – un domeniu în care suntem cu toți interesați să se dezvolte.

Tot în acest an am reușit să obținem creșterea cotelor de export în Uniunea Europeană la o serie de produse agricole și liberalizarea transportului rutier cu Uniunea Europeană, ceea ce va facilita aceste exporturi. Guvernul, pe care am onoarea să-l conduc, este unul care a fost, este și rămâne un aliat puternic al agriculturii moldovenești”, a mai spus prim-ministra.

La final, Natalia Gavrilița a menționat că obținerea statutului de țară-candidat la Uniunea Europeană va deschide noi posibilități pentru investiții, proiecte și subvenții, care vor fi direcțiopnte pentru dezvoltarea agriculturii Moldovei. De asemenea, prim-ministra a încurajat producătorii agricoli să depună dosarele la Fondurile existente pentru susținere a ramurei agricole, cum ar fi Fondul de Dezvoltare Regională și Locală, Fondul Ecologic, Fondul de Subvenții în Agricultură.

Târgul agricol „Satul Meu”, organizat cu eforturile conjugate ale Ministerului Economiei și Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, se va desfășura la Moldexpo, în fiecare weekend al lunilor septembrie și octombrie, în intervalul orelor 09:00 – 18:00.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.