VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Natalia Gavrilița explică necesitatea majorării tarifelor la energia electrică

Premierul Natalia Gavrilița a explicat în cadrul unei conferințe de presă necesitatea majorării tarifelor la energia electrică.

Decizia privind majorarea prețurilor la energia electrică va fi luată de Agenția Națională pentru Reglementare Energetică. Este foarte important ca să aibă loc discuțiile publice, să fie făcute transparent toate calculele. Cunoaștem foarte bine că din luna noiembrie situația pe piața energiei electrice s-a înrăutățit. Nu mai avem securitate energetică în domeniul electricității. Procurăm în fiecare zi energie electrică. Majoritatea consumului este procurat de pe piața din România. Această piață este o piață zilnică unde prețurile sunt mult mai mari decât contractele care existau anterior”, a explicat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a vorbit și despre o posibilă extindere a nivelului de compensații la energia electrică.

Am vorbit și anterior despre așteptarea că prețurile la energia electrică ar putea crește. Anume de aceea, Guvernul a inclus și compensații pentru electricitate în programul de reducere a vulnerabilității energetice. Vom continua să analizăm situația. Vom vedea care va fi decizia ANRE și vom vedea dacă ne putem permite o extindere a nivelului de compensații în cazul că va fi nevoie”, a mai declarat Natalia Gavrilița.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței din 2 noiembrie, majorarea tarifului la energia electrică.

Astfel, începând cu 4 noiembrie, consumatorii „Premier Energy” S.R.L. achită 4,77 lei/kWh (fără TVA), cu 1,62 lei mai mult decât tariful în vigoare, iar consumatorii Societății „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 4,81 lei/kWh, cu 1,60 lei mai mult față de tarifele în vigoare.

Menționăm că anterior, Natalia Gavrilița, a declarat că tariful la energia electrică ar putea ajunge la 10 lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.