VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MSupport, un nou sistem informațional de examinare a reclamațiilor și incidentelor privind utilizarea serviciilor publice

Autoritățile au instituit Serviciul guvernamental de suport pentru clienți și au creat conceptul sistemului informațional MSupport, ce va facilita comunicarea dintre cetățeni și prestatorii de servicii publice. O hotărâre în acest sens a fost aprobată azi de executiv.

 Serviciul guvernamental de suport clienți va funcționa ca o subdiviziune distinctă în cadrul Agenției Servicii Publice, iar sistemul informațional MSupport va fi dezvoltat de Agenția de Guvernare Electronică pentru gestionarea incidentelor, reclamațiilor, solicitărilor de informații, întrebărilor frecvente și a necesităților de asistență în utilizarea serviciilor publice.  

 Decizia va fi pusă în aplicare gradual, prin asigurarea, la etapa inițială, a suportului pentru serviciile publice prestate de către Agenția Servicii Publice, Agenția de Guvernare Electronică, Casa Națională de Asigurări Sociale și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, cu extinderea treptată pentru toate autoritățile/instituțiile publice prestatoare de servicii. Organizarea schimbului de date între sistemele informaționale guvernamentale este asigurată prin platforma de interoperabilitate MConnect.  

Cheltuielile pentru implementarea deciziei respective vor fi acoperite de către Agenția de Guvernare Electronică din mijloacele proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat cu suportul Băncii Mondiale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.