VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moscova vrea să-i trimită la război și pe emigranții ruși cu dubla cetățenie

Emigranții ruși cu dubla cetățenie, care sunt stabiliți în străinătate sau au plecat din țară după declanșarea agresiunii în Ucraina, vor putea fi recrutați în forțele armate și trimiși la război. În prezent, aceștia se pot înrola doar în calitate de voluntari prin semnarea unui contract.

Un proiect de lege în acest sens este elaborat de deputatul Dumei de stat Mihail Matveev, transmite RIA Novosti. Documentul se pare, totuși, că are drept scop umilirea și pedepsirea cetățenilor ruși care nu susțin așa-zisa operațiune militară a Kremlinului în Ucraina.

„Vorbim despre posibilitatea de mobilizare și recrutare cu repartizare în unitățile existente ale armatei ruse, de preferință, nu mai mult de 2-3 persoane în regimente, astfel încât deprinderile lor din afară să nu suprime disciplina militară. De asemenea, cu posibilitatea să fie folosiți cât mai activ în batalioanele de construcții, chiar în prima linie”, a declarat parlamentarul rus.

Mihail Matveev a explicat necesitatea pregătirii proiectului de lege prin faptul că acum cei care au dublă cetățenie nu sunt supuși recrutării, ci pot intra în Armata Rusă ca voluntari doar prin semnarea unui contract.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.