VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Delapidarea fondurilor externe destinate refugiaților: Boris Gîlca are interdicție de a părăsi Chișinăul, iar juristul, plasat în arest la domiciliu

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Boris Gîlcă, care a fost reținut de CNA fiind suspectați de delapidare de bunuri în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiați are interdicție să părăsească municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Totodată, juristului Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

„Procuratura Anticorupție a solicitat măsura preventivă – arest preventiv în privința juristului Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău. Prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 06 mai 2023, juristul a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Încheierea a fost contestată cu apel de către procurorul anticorupție, considerând-o neîntemeiată.

Procuratura Anticorupție a aplicat o măsură non-privativă de libertate – obligația de a nu părăsi localitatea în privința șefului Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău. La moment sunt efectuate acțiuni de urmărire penală”, anunță Procuratura Anticorupție.

 Reamintim că Boris Gîlca a scris cerere de demisie din funcție.

Potrivit CNA, în locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte și produse de igienă, electrocasnice (cuptoare cu microunde, reșouri electrice, aspirator), saci pentru dormit, veselă și alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul CTPR.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea CTPR, aflându-se la locul de serviciu, sistematic au sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.