VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moscova riscă să fie îngropată în nămeți. Capitala rusă ar putea înregistra un strat istoric de zăpadă

În zilele de joi și vineri, Moscova riscă să fie îngropată în nămeți, iar troienele și stratul de zăpadă să atingă înălțimi record pentru capitala Rusiei. Meteorologii anunță că, în această săptămână, în Moscova va fi înregistrat aproape volumul lunar de precipitații pentru decembrie – până la 50-55 de litri pe metru pătrat.

Ninsorile abundente sunt provocate de un ciclon mediteranean. Doar vineri sunt prognozate până la 24 de litri pe metru pătrat. Specialiștii ruși susțin că aceasta ar putea fi ziua cu cel mai mare volum zilnic de precipitații.  

În prezent, stratul de zăpadă variază între 29 și 40 de centimetri. Până la sfârșitul săptămânii, acesta ar putea crește cu încă 10 centimetri, iar în unele locuri și până la un metru și jumătate, iar înălțimea troienelor ar putea fi chiar dublă. Aceste cifre ar putea fi un record din ultimul secol, cel mai mare strat de zăpadă în capitala rusă, de la începutul observațiilor meteorologice, fiind înregistrat în 1919.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.