VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Decizia Curții de Apel Chișinău: Partidul „Șansă” a fost exclus ilegal din alegerile locale

Partidul „Șansă”, afiliat condamnatului fugar Ilan Șor, a fost exclus ilegal din scrutinul local din 5 noiembrie. Curtea de Apel Chișinău a anulat azi hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale adoptată în 3 noiembrie, cu două zile înainte de alegeri, prin care toți candidații Partidului „Șansă” au fost excluși din scrutin.

„Se anulează Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023. Actul administrativ normativ anulat – Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03.11.2023, nu produce efecte juridice din momentul în care prezenta hotărârea devine definitivă. Se obligă Comisia pentru Situații Excepționale să publice prezenta hotărâre în aceiași sursă de informare pe pagina web oficială a Guvernului”, se arată în hotătârea Curții de Apel Chișinău, citată de newsmaker.md.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 72 ore. Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților Partidului „Șansă”, cu două zile înaintea scrutinului electoral. Decizia a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind atacurile asupra R. Moldova și implicarea Federației Ruse în alegerile din R. Moldova.

Unii experți electorali au anunțat deja că dacă formațiunea va avea câștig de cauză și la CSJ, atunci în toate localitățile unde candidații Partidului „Șansă” au fost excluși din cursă urmează să fie anulate rezultatele alegerilor și să fie organizat un scrutin nou.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.