VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Drumul național Hâncești–Lăpușna va fi reabilitat. Spînu: Știu că este așteptat din 2014, îl vom duce la bun sfârșit

Drumul R33 Hâncești – Lăpușna va fi reabilitat. Astăzi a fost semnat contractul dintre Administraţia de Stat a Drumurilor și compania care a câștigat licitația pentru implementarea proiectului. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Acest segment de 37 de kilometri este un drum de importanță republicană, care traversează 8 localități: or. Hîncești, s. Anini, s. Rusca, s. Lăpușna, s. Pervomaiscoe, s. Strîmbeni, s. Onești, s. Sofia și de care beneficiază direct peste 21.000 de cetățeni.

Lucrările ce urmează a fi efectuate includ repararea îmbrăcămintei rutiere existente, lucrări de supralărgire, construcția și reabilitarea a trei poduri și demolarea unuia, peste 180 de metri cubi de lucrări de terasamente ca excavații, aplicarea a peste 120.000 tone de asfalt.

„Știu că este așteptat încă din 2014. Am promis că îl vom duce la bun sfârșit (…) Prioritatea noastră în Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei 5+ este să construim cu încredere drumuri europene care să permită cetățenilor deplasarea sigură de la Nord la Sud și de la Est la Vest. Drumurile bune atrag investiții, creează locuri de muncă, fac viața tuturor mai ușoară”, a scris ministrul Andrei Spînu pe Facebook.

Valoarea proiectului pentru lucrările de reabilitare este de 38,7 de milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.