VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moscova înăsprește pedepsele pentru cei care se eschivează de la recrutare

Autoritățile ruse se pregătesc să înăsprească pedepsele pentru sustragerea de la mobilizare și să completeze Codul Penal cu noi prevederi în acest sens. Modificările noi prevăd că vor putea fi trași la răspundere și rezerviștii care vor fugi de recrutare.

De asemenea, amenzi și pușcărie riscă și persoanele care prin îndeamnă tinerii să se eschiveze de la mobilizare. Totodată, în premieră, vor putea fi trași la răspundere penală și voluntarii înrolați pe bază de contrat în forțele ruse. Cel puțin cu această propunere a venit senatorul din partea regiunii ocupate Zaporojie, Dmitri Vorona, care susține că ”în prezent este imposibil să-i tragi la răspundere pe voluntari pentru dezertare și nerespectarea ordinelor”.

Iar senatorul delegat de peninsula Crimeea, anexată de ruși în 2014, Olga Kovitidi, susține că, în prezent, Consiliul Federației al Rusiei pregătește și o inițiativă de pedepsire a oficialilor și funcționarilor care obstrucționează activitatea centrelor militare și care nu vor acorda sprijinul necesar participanților la război și veteranilor de luptă, a declarat senatorul din Crimeea Olga Kovitidi.

Duma de Stat a promis anterior că va lua în considerare un proiect de lege privind răspunderea penală pentru sustragerea mobilizării în această toamnă. Este necesară înăsprirea legislației pentru a „uniformiza situația”, a explicat șeful Comitetului de Apărare al Dumei, Andrei Kartapolov.

„Avem responsabilitatea pentru sustragerea serviciului de recrutare, dar pentru sustragerea serviciului de mobilizare nu a fost încă stabilit. Între timp, serviciul militar este o chestiune de stat”, a subliniat Kartapolov.

Amintim, un proiect de lege similar, propus toamna trecută de șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Andrei Kartapolov, prevedea o amendă de până la 500 de mii de ruble drept pedeapsă pentru sustragerile de la mobilizare sau chiar închisoare de până la cinci ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.