VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pedepse pentru pietonii din România care vor utiliza telefoanele la traversarea străzilor

Parlamentul din România revine la un subiect sensibil privind securitatea în trafic. Autoritățile de la București propun amenzi pentru pietonii care traversează strada cu ochii în telefon sau cu căștile în urechi. Un proiect de lege privind modificarea Codului Rutier prevede amenzi de până la 100 de euro în acest sens.

Documentul prevede sancțiuni și pentru conducătorii de trotinete care vor folosi căști sau telefoane în timpul circulației. Noile propuneri vin pentru a-i responsabili, în primul rând, pe pietoni, care, deseori, din neatenție pot provoca accidente pe zebre sau la semafor.

Specialiștii spun că nu doar șoferii pot să fie un pericol în trafic atunci când folosesc telefoanele, ci și pietonii.

În proiect se menționează că din cauza concentrării în timpul utilizării telefoanelor sau a căștilor, pietonii încep a traversa strada fără să stea în așteptare câteva fracțiuni de secundă, să vadă ce intenție are conducătorul auto, să vadă dacă vrea să oprească mașina sau dacă vrea să facă altă manevră.

În 2022, doar în București au fost înregistrate 82 de accidente grave pe treceri, inclusiv din neatenția pietonilor. Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost depus la Senat, dar trebuie să treacă și de Camera Deputaților înainte de a ajunge la promulgare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.