VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministru: România va ajuta la livrarea gazului în Moldova dacă va parveni o astfel de solicitare

România poate trece de sezonul rece doar cu gaz românesc, din ceea ce are înmagazinat şi ceea ce se produce. O spune ministrul energiei, Sebastian Burduja.

Potrivit oficialului român, în cazul unor solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune, România poate activa opțiunea securizată din Azerbaidjan sau cea a importului de gaz lichefiat prin două rute.

Sebastian Burduja a declarat marți la o conferință de presă că România e mai pregătită ca niciodată pentru această iarnă, scrie IPN.

Stocul de gaze este de aproape 103%, un supra-plin la care se adaugă ceea ce se produce şi în timpul sezonului rece.

„Dacă vom avea solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune suntem pregătiți să activăm o opțiune cu Azerbaidjan, securizată de România din primăvara trecută, prin care avem acces la un miliard de metri cubi. Dacă nici acea cantitate nu va fi suficientă, avem opțiunea importului de gaz natural lichefiat pe ruta Grecia – Bulgaria – România sau Turcia – Bulgaria – România”, a afirmat Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.