VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldoveanul care a decedat în Sudan avea 35 de ani de experiență în domeniu aviatic

Moldoveanul care a decedat în accidentul aviatic din Sudan este Anatolie Ungureanu, fost angajat al companiei Air Moldova. Acesta a activat în domeniul aviatic peste 35 de ani, fiind personal tehnic, licențiat B2, specializat în aparatura electronică de bord. 

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, bărbatul era licențiat pentru mai multe tipuri de aeronave, precum; AN-26, AN-28, AN-32, TU-134, linia Airbus 320 și a activat în cadrul mai multor companii aeriene naționale, printre care Valan și Air Moldova.

Autoritatea Aeronautică Civilă a venit cu un mesaj de condoleanțe, în care își exprimă „solidaritatea și compasiunea față de familiile îndoliate ale echipajului și a personalului tehnic. Este o pierdere incomensurabilă pentru colectivul din care au făcut parte și pentru aviația civilă în general”.

De asemenea, și compania Air Moldova a transmis condoleanțe familiei colegului lor.

„Colegul nostru, Anatolie Ungureanu a fost tehnician aviație din anul 1991 și a activat cu dedicație și pasiune în cadrul companiei aeriene Air Moldova, încă de la fondarea acesteia. A fost unul dintre cei mai destoinici specialiști care a stat la bazele Aviației Civile a Republicii Moldova. Un coleg de încredere și un specialist iscusit cu o experiență de peste 30 de ani. Îndurerată, echipa Air Moldova transmite sincere condoleanțe familiei. Zbor lin, drag coleg”, se arată în mesajul companiei avia.

Amintim că un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma unui accident aviatic care a avut loc duminică, 23 iulie în Sudan.

Precizăm că, nouă persoane, printre care patru militari, şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui avion civil pe aeroportul din Port Sudan, din cauza unei defecțiuni tehnice.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.