VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Furtuna de aseară a făcut ravagii în nordul și centrul țării: Localități fără lumină, trasee blocate și acoperișuri smulse

În urma furtunii din seara zilei de 25 iulie, 76 de localități din Republica Moldova au rămas deconectate parțial de la energia electrică. Rafalele puternice de vânt au smuls foi de ardezie de pe acoperișurile mai unor case și clădiri. Mai mulți copaci s-au prăbușit peste mașini, iar numeroase trasee au fost blocate din cauza arborilor doborâți de vânt, informează Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, aproape 200 de salvatori sunt antrenați la lichidarea consecințelor în urma ploilor torențiale.

„Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale a Inspectoratului, de intervențiile angajaților IGSU a fost nevoie în 13 localități din raioanele Edineț, Fălești, iar Râșcani, Bălți, Glodeni, Soroca, Criuleni Hîncești, Ștefan Vodă, Ialoveni, Ocnița, Drochia, dar și în capitală”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

Aceștia au intervenit pentru a defrișa mai mulți copaci doborâți pe drumurile locale, care au blocat circulația în municipiul Edineț și alte localități, dar și pentru înlăturarea arborilor și crengilor, care s-au prăbușit peste mai multe autovehicule. Cele mai multe intervenții au avut loc în municipiul Edineț și în orașul Cupcini.

„La moment, situația se ameliorează, iar în urma intervențiilor IGSU la deblocarea drumurilor, circulația rutieră în municipiul Edineț a fost restabilită. Mai mult, echipele IGSU sunt antrenate la deblocarea traseului spre mănăstirea  „Nașterea Domnului” Zăbriceni”, menționează Inspectoratul.

Potrivit IGSU, către ora 06:00, în localitățile afectate salvatorii au efectuat peste 100 intervenții la lichidarea consecințelor condițiilor meteorologice nefavorabile. La momentul actual, în nordul țării pentru lichidarea consecințelor furtunii sunt antrenați peste 195 de salvatori cu 49 autospeciale de intervenție. 

Totodată, în urma furtunii, în mai multe localități din țară au fost înregistrate deconectări de la energia electrică. La data de 26 iulie, către ora 06:00, au rămas deconectate parțial de la energia electrică 76 localități, din 9 raioane printre care raioanele Drochia, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Edineț.

În urma intemperiilor nimeni nu a avut de suferit, precizează IGSU.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.