VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSDE vrea un candidat comun al forțelor proeuropene pentru Primăria Chișinău

Partidul Social Democrat European face apel către toate formațiunile proeuropene din Republica Moldova să identifice un candidat comun la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Vicepreședintele PSDE Vadim Brînzaniuc spune că formațiunea sa încă nu și-a anunțat oficial candidatul pentru că așteaptă maturitate din partea celorlalte partide proeuropene și identificarea unui candidat comun, notează IPN.

Vicepreședintele PSDE, Vadim Brînzaniuc, spune că există riscul ca Ion Ceban să câștige un nou mandat de primar al Chișinăului, în lipsa unui candidat proeuropean puternic. Potrivit lui Vadim Brînzaniuc, toate forțele proruse din Republica Moldova vor înainta candidați cu șanse reduse, astfel asigurându-i lui Ion Ceban victoria în alegeri.

„Poate în al doisprezecelea ceas vom veni cu o abordare serioasă. Să încercăm să facem un pas în urmă, inclusiv cei care și-au anunțat deja intenția de a merge în campania electorală și să avem un candidat comun. Toată partida prorusă s-a adunat în jurul lui Ion Ceban. Socialiștii vor veni cu un candidat fără nume. Ceea ce ne face să credem că Moscova vrea să-și întărească candidatul pe care-l are în Chișinău”, a spus vicepreședintele PSDE, Vadim Brînzaniuc, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV.

Iar candidatul CUB, Ion Bulgac, spune că guvernarea este cea care-i sporește lui Ion Ceban șansele unui nou câștig, nu formațiunile care-și înaintează candidați în cursă. Potrivit lui Ion Bulgac, prin lupta cu Ion Ceban, guvernarea nu face decât să-i crească vizibilitatea actualului primar.

„Eu sunt cetățean al Republicii Moldova, îmi cunosc drepturile și obligațiile pe care le am față de acest stat. La nivel constituțional statul îmi recunoaște dreptul de a alege și de a fi ales. Nu trebuie să ne lăsăm manipulați de tehnologiile electorale potrivit cărora partidele care nu contează să se unească, iar partidele mari să se bată între ele. În privința lui Ion Ceban, eu sunt sigur că guvernarea actuală azi îi face un serviciu mult mai mare decât îi facem noi prin această luptă publică. Dacă mă considerați pe mine vinovat de faptul că Ion Ceban e candidatul creditat cu cele mai mari șanse, tind să nu fiu de acord cu acest lucru”, a spus vicepreședintele CUB, Ion Bulgac.

Primul tur al alegerilor locale generale va fi organizat pe 5 noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.