VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful de la ”Termoelectrica”, supus unui control al Agenției de Integritate

Directorul interimar al întreprinderii ”Termoelectrica”, Vasile Leu, riscă să rămână fără post, funcționarul fiind suspectat de unele abateri.

Mai exact, potrivit deschide.md, înainte de a fi numit în funcție, Vasile Leu a activat timp de 7 ani în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, ultima funcție deținută în anul 2021 fiind cea de șef al Secției investiții energie termică și cogenerare.

Astfel, fiind angajat în decembrie 2021 în calitate de director interimar al Termoelectrica, Vasile Leu ar fi încălcat prevederile Legii privind declararea averii și a intereselor personale, conform cărora „subiecţii declarării care şi-au încetat mandatul sau raporturile de muncă ori de serviciu, pe parcursul ultimului an de muncă sau de serviciu având atribuţii directe de supraveghere sau control al unor organizaţii comerciale şi necomerciale, nu au dreptul să se angajeze, timp de un an, în cadrul acestor organizaţii. Urmare a analizei informației și actelor confirmative, inspectorul de integritate constată că la etapa respectivă există aparența de încălcare regimului juridic al restricțiilor de către dl Vasile Leu, având în vedere că ultimul putea avea atribuții directe de supraveghere sau control în raport cu SA Termoelectrica, unde și-a început activitatea în calitate de director interimar din data de 02.12.2021, așadar fără respectarea termenului reglementat de un an”, se arată în hotărârea ANI.

În cazul în care se va demonstra că Vasile Leu a comis abateri, atunci reprezentanții ANI ar putea iniția procedura de eliberare din funcție a acestuia. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.