VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz: Livrările de gaze naturale către Republica Moldova se desfășoară în regim normal. Care este prețul de achiziție

Livrările de gaze naturale către Republica Moldova, cu un volum zilnic de 5,7 milioane de metri cubi, se desfășoară în regim normal. Precizările au fost făcute de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit lui, conform calculelor preliminare, prețul de achiziție al transportorului de energie va fi de 1.031 de dolari per mia de metri cubi.

Totodată, într-un comunicat remis presei S.A Moldovagaz subliniază că în conformitate cu condițiile contractuale cu SAP „Gazprom”, pentru luna octombrie curent este prevăzută livrarea către Republica Moldova a 250 milioane de metri cubi de gaze naturale, sau 8,06 milioane de metri cubi pe zi, inclusiv:

– 80 milioane de metri cubi (2,58 milioane de metri cubi pe zi) pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului;

– 170 milioane de metri cubi (5,48 milioane de metri cubi pe zi) pentru consumatorii de pe malul stâng al Nistrului („Tiraspoltransgaz”).

”Potrivit contractului cu „Gazprom”, pentru „Moldovagaz” sunt rezervate capacități anuale de 5,7 milioane de metri cubi pe zi. Capacitățile rezervate sunt suficiente pentru asigurarea consumatorilor țării cu gaze naturale până la începutul sezonului de încălzire.

Capacități suplimentare pentru acoperirea cererii instalațiilor de încălzire în mărime de 2,36 milioane de metri cubi pe zi pentru ambele maluri ale Nistrului pot fi asigurate prin intermediul licitațiilor zilnice. Astfel, SA „Moldovagaz” în data de 30 septembrie a expediat solicitarea de a rezerva suplimentar pe platforma RBP capacitățile necesare de gaze”, mai notează instituția.

Citește și: Oficial: Gazprom a limitat cu 30% livrările de gaze naturale către R. Moldova în luna octombrie

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.