VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ziua Națională a Vinului este sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale

„Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface”. 86 de vinării din întreaga țară își vor expune oferta astăzi și mâine în Piața Marii Adunări Naționale la cea de-a a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului.

Sărbătoarea este organizată în centrul orașului după doi ani de pauză impusă de pandemie, scrie IPN. Ceremonia oficială de deschidere este anunțată pentru ora 11:00. În cadrul acesteia va fi oferit „Premiul Mare” în domeniul vitivinicol, medalia „Petru Ungureanu”, titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului”, medalia Nicolae Guzun și titlu „Viticultorul anului”.

În intervalul orelor 12:00 și 17:00, cei prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze „Curtea Țărănească” unde vor putea face cunoștință cu meșterii populari din Moldova, cu lucrările lor, dar și să participe la ateliere de creație: de olărit, sculptură în lemn, țesutul covoarelor și altele.

De la 13:00-16:00 vor evolua colective populare naționale. De la ora 14:00 până la 17:00, vizitatorii evenimentului sunt invitați să participe la „Școala Vinului”, care va include ateliere dedicate degustărilor de vin și divin, inițiere în cultura vinului și instruiri despre consumul responsabil de vin.

Seara, de la 18:00, va începe un concert susținut de DJ TERRA BLVCK, Pasha Parfeni, Zdob și Zdub cu Frații Advahov.

În a doua zi a evenimentului, duminică, programul va începe la ora 11:00. Camera de Comerț și Industrie va înmâna premiul „Polobocul de Aur”. La fel ca și pe parcursul primei zile, doritorii vor putea participa la activități culturale la „Curtea Țărănească” și „Școala Vinului”.

Începând cu ora 17:00 se dă startul unui program cultural, educativ, urmat de un program artistic divers susținut de DJ TERRA BLVCK, Ansamblul Ștefan Vodă, Surorile Osoianu și Vali Boghean Band.

Pe parcursul celor două zile toate vinăriile din țară vor avea ușile deschise pentru turiștii dornici să descopere ofertele oenogastronomice și tezaurul cultural-artistic al regiunii.

Cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și USAID Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.