VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova va transmite, în curând, Ucrainei primul lot de ajutor umanitar din acest an

Primul lot de ajutor umanitar din acest an destinat Ucrainei va fi trimis, în curând, de autoritățile de la Chișinău. Guvernul a elaborat deja proiectul de hotărâre privind acordarea asistenței, potrivit deschide.md. Documentul prevede transmiterea bunurilor în valoare de peste 5,1 milioane lei din rezervele de stat și de mobilizare.

Printre bunurile care ar urma să fie transmise se numără 19 stații electrice, echipamente pentru transfuzia sângelui, aproximativ 80 de mii de măști de protecție, dezinfectante pentru mâini și peste 50 de mii de conserve de porc și de pește.

„Scopul proiectului constă în acordarea suportului țării vecine, care este afectată de conflictul armat din regiune”, se arată în nota informativă a proiectului.

Ministerul Finanțelor, în comun cu Ministerul de Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Poliției de Frontieră, vor asigura îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontieră a bunurilor transportate.

Amintim că, anul trecut, Moldova a transmis trei loturi de ajutor umanitar, în lunile februarie, aprilie și septembrie, destinate în special nevoilor armatei ucrainene. De asemenea, în iunie 2023, Moldova trimis opt camioane de ajutor umanitar, în valoare de 200 de mii de euro, pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.