VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldova a aderat la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional. Spînu: Va fi redus timpul de control

Republica Moldova a aderat la Convenția privind facilitarea traficului maritim internațional. Astfel, complexul portuar Giurgiulești va opera un număr mai mare de nave.

Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, implementarea prevederilor Convenției va ajuta la prevenirea întârzierilor inutile în traficul maritim, în special:

  • va fi facilitat traficul în port;
  • vor fi reduse formalitățile de intrare/ieșire a navelor;
  • va fi îmbunătățit schimbul de date între state privind traficul de nave, mărfuri și pasageri;
  • va fi creat creat ghișeului unic electronic în port unde armatorii/operatorii navelor și agenții de nave pot îndeplini obligațiile de raportare în format electronic aplicate navelor care sosesc și pleacă din port, la un sistem informațional electronic aplicat tuturor autorităților de control vizate;
  • va fi redus timpul de control al autorităților;
  • vor fi reduse cheltuielile autorităților și armatorilor navelor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.