VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Circa 1.000 de cazuri de gripă, confirmate în Chișinău. Boris Gîlca: Numărul real e mult mai mare

În prezent în municipiul Chișinău sunt înregistrate 1.000 de cazuri de gripă confirmate prin laborator. O spune Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, care subliniază că numărul real al cazurilor de gripă este mult mai mare.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Boris Gîlca a menționat că nu orice chișinăuian își poate permită să-și facă testul la gripă.

Nu oricine poate face testul la gripă. În primul rând, pacientul trebuie să se ducă într-un laborator, trebuie să se preia această probă, în unele cazuri ele costă mult și nu sunt acoperite de asigurările medicale”, a subliniat Boris Gîlca.

Totodată, oficialul a subliniat că a dispus ca diagnoza de gripă în municipiul Chișinău să fie dispusă în baza simptomaticii și nu a testului de laborator.

”La zi avem circa 1.000 de cazuri de gripă confirmate prin laborator, dar numărul real e mult mai mare”, a precizat Gîlca.

De asemenea, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a explicat care sunt diferențele dintre gripă și infecție respiratorie.

Ambele sunt infecții virale. Și COVID-ul este infecție virală. Putem aveam trei formule combinate de infecții virale: curat doar infecția respiratorie -viroze, care sunt cele mai mult, putem avea suprapunerea a două infecții virale - viroze și COVID, iar pentru a dovedi acest lucru trebuie să faci două teste separate sau tripla infecție când se poate suprapune și gripa”, a explicat Gîlca.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.