VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Modificările la Codul serviciilor media audiovizuale al R. Moldova, votate de Parlament

Peoiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost votat în a doua lectură de 54 de deputați.

Inițiativa legislativă urmărește modernizarea calității normelor legale ce vizează domeniul audiovizualului și are drept obiectiv asigurarea previzibilității și clarității prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, evitarea interpretărilor diferite și aplicarea neuniformă a normelor legale, precum și ajustarea cadrului normativ existent la realitățile actuale.

Printre prevederile documentului figurează majorarea orelor de maximă audiență pentru serviciile de televiziune. Potrivit autorilor, această modificare va contribui la respectarea cu strictețe a ponderii programelor locale și, totodată, la realizarea unei grile de programe atractive pentru public.

De asemenea, furnizorii de servicii media ar putea fi obligați să transmită programe audiovizuale locale în limba română în proporție de cel puțin 80 la sută din totalul programelor realizate. Excepție vor face doar furnizorii media ale căror servicii media audiovizuale sunt destinate minorităților etnice din unitățile administrativ-teritoriale în care o minoritate etnică reprezintă o pondere majoritară și care au obligaţia de a transmite programe audiovizuale locale în proporție de cel puţin 25% în limba română, precum şi programe audiovizuale de producție proprie în limba minorității respective.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Ulterior, în termen de șase luni, Consiliul Audiovizualului va pune în concordanță actele normative și va asigura examinarea și aprobarea actelor administrative necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.