VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mită de 600 de euro pentru un permis de conducere la Ungheni: Doi frați, reținuți de CNA

Doi frați au ajuns în custodia CNA fiind cercetați penal pentru trafic de influență. Bănuiții ar fi pretins bani de la o tânără 600 de euro ca să o ajute să susțină examenele pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit materialelor cauzei, una dintre persoane ar fi susținut că ar avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Secției Înmatricularea Transportului Auto Ungheni și că i-ar putea convinge s-o ajute pe candidată la probele practice.

Din mărturiile denunțătorului, intermediarul ar fi pretins 600 de euro, pe care i-a primit, ulterior, sub controlul DGT Nord.

Potrivit CNA, intermediarul ar fi acționat în complicitate cu fratele său – un șef de secție a Casei Naționale de Asigurare în Medicină.

Acesta a fost documentat de către procurori și CNA în momentul în care a luat de la fratele său suma transmisă, după care s-a întâlnit cu șeful interimar al Secției Înmatricularea Transportului Auto Ungheni. Astăzi, au fost efectuate percheziții la domiciliile figuranților, în automobilele personale și într-un birou de serviciu, fiind ridicate telefoane mobile și alte probe care au importanță pentru cauza penală”, se arată în comunicatul remis de CNA.

Ambii frați sunt cercetați pentru trafic de influență și au fost reținuți pentru 72 de ore. În privința funcționarului Secției Înmatricularea Transportului Ungheni a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă, în prezent acesta fiind cercetat în stare de libertate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.