VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

MJ susține că pregătește cadrul legal pentru deoligarhizarea statului. Litvinenco: „Reprezintă un angajament al guvernării față de cetățenii R. Moldova”

Ministerul Justiției (MJ) a organizat o întrunire a Grupului de lucru pentru deoligarhizare, format din reprezentanții instituțiilor de drept și ai societății civile din R. Moldova. În cadrul ședinței, au fost prezentate propuneri cu privire la cadrul de reglementare pentru deoligarhizare cu scopul implementării Planului de acțiuni aprobat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană.

În alocuțiunea sa, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a reiterat măsurile propuse de Comisia Europeană în scopul deoligarhizării statului și a subliniat importanța eliminării  influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice.

„Deoligarhizarea statului reprezintă un angajament al guvernării față de cetățenii Republicii Moldova, în contextul aderării ca stat candidat la Uniunea Europeană„ a afirmat Sergiu Litvinenco.

În cadrul întrunirii au fost discutate potențialele criterii și procedura pentru atribuirea statului de oligarh, limitările și interdicțiile care rezultă din acest statut, modificările în legislație necesare pentru implementarea limitărilor și interdicțiilor, dar și modificările la procesele existente în mai multe domenii pentru a preveni influența excesivă a persoanelor care își promovează interesele lor private.

Membrii Grupului de lucru urmează să efectueze o analiză amplă a Conceptului proiectului de lege privind limitarea influenței excesive a persoanelor cu o poziție economică și politică semnificativă în viața publică (oligarhi) și să formuleze opinii și comentarii în conformitate cu atribuțiile și competențele instituționale.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.