VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Tragedia de la Brovarî: Autoritățile de la Chișinău au transmis mesaje de condoleanțe poporului ucrainean

Prim-ministra Natalia Gavrilița a transmis un mesaj de condoleanțe poporului ucrainean, după ce conducerea MAI a Ucrainei a decedat în tragicul accident de elicopter, produs în această dimineață în regiunea Kiev.

Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii. Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă”, a scris prim-ministra pe o rețea de socializare.

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis și de Ministerul Afacerilor Interne al R. Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne transmite condoleanțe Ucrainei, pentru pierderea celei mai profesioniste echipe, aflată la conducerea ministerului de interne al Ucrainei. Condoleanțe familiilor celor decedați - Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastyrsky, adjunctul, Evgheni Yenin, secretarul de stat, Iuri Lubkovici, echipajul aparatului de zbor, precum și familiilor copiilor și educatorilor, care au decedat în tragicul accident produs de prăbușirea elicopterului. MAI încurajează sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență și de apărare a patriei, în onoarea celor dispăruți, care au făcut ca țara lor să reziste în fața războiului, chiar prin sacrificiul suprem. Dumnezeu sa-i ierte pe toți cei care au decedat în tragicul accident din această dimineață”, se arată în mesaj.

Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a scris un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook.

O nouă veste tragică de la Kiev, 18 persoane au decedat și cel puțin 29 de răniți după ce un elicopter a căzut peste o grădiniță din Brovari, o suburbie a capitalei Ucrainei. Toate cele 9 persoane aflate la bord, printre care Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastîrski, primul său adjunct, Evgeni Enin, și secretarul de stat, Iuri Lubkovici au decedat. Transmit condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru această pierdere”, a scris Grosu.

Reamintim că în urma accidentului, Ministrul Afacerilor Interne, Denis Monastyrsky, prim-viceministrul Evgheni Yenin și secretarul de stat, Iuri Lubkovici, au decedat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.