VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mitropolitul Basarabiei, ÎPS Petru, în vizită la Biserica ”Sf. Nicolae”, care recent a părăsit Mitropolia Moldovei

Înaltpreasfințitul Petru, mitropolitul Basarabiei, a vizitat Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae”, al cărei consiliu parohial a decis părăsirea, în decembrie 2023, Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, și a anunțat aderarea la Mitropolia Basarabiei.

ÎPS Petru, care a oficiat sfânta liturghie, a subliniat importanța Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” în istoria contemporană a Mitropoliei Basarabiei și a evocat momentele semnificative din trecutul acestui lăcaș, subliniind necesitatea continuării tradițiilor și slujirii cu credință în slujba binelui.

Cuvintele mitropolitului au fost un îndemn la unitate și solidaritate în cadrul comunității, subliniind importanța credinței autentice și a mărturisirii creștine. Vizita pastorală a fost un moment de binecuvântare și încurajare pentru clericii și credincioșii prezenți, oferindu-le curaj și determinare în continuarea lucrărilor duhovnicești.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Chișinău este un loc marcat de semnificații istorice și simbolice, servind drept catedrală provizorie a Mitropoliei Basarabiei între anii 1992 și 2000. Aici au avut loc momente cruciale pentru viața Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia, precum Adunarea eparhială de reactivare a Mitropoliei Basarabiei la 14 septembrie 1992 și alegerea ÎPS Părinte Petru Păduraru în treapta de Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor la 3 octombrie 1995.

„Desigur, istoria acestei biserici a cunoscut și perioade dificile, dar în prezent, ea strălucește din nou sub omoforul Mitropoliei Basarabiei, fiind o mărturie vie a trecutului și a tradiției noastre spirituale”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Basarabiei.

În acest sens, la finalul Sfintei Liturghii, Părintele paroh Petru Storoja a fost onorat de către ÎPS Părinte Petru cu distincția Ordinul „Ștefan cel Mare și Sfânt”, gradul I, în semn de recunoaștere pentru slujirea sa statornică și dragostea manifestată față de valorile creștinești ale neamului românesc.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.