VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Miting antiguvernamental la Comrat, organizat de Partidul Șor: Inițiem referendum pentru ca poporul să decidă vectorul extern al Moldovei

În timp ce în Piața Marii Adunări Naționale se desfășoară Adunarea Națională „Moldova Europeană”, la care participă zeci de mii de cetățeni, la Comrat are loc un miting antiguvernamental organizat de Partidul Șor.

În cadrul intervenției sale, liderul Partidului Șor, fugarul Ilan Șor, a declarat că inițiază un referendum pentru ca poporul să decidă vectorul extern al Moldovei.

„Oamenilor le sunt furate drepturile la cuvânt și la libera exprimare a voinței. Tocmai de aceea, mulți sunt dezamăgiți de faptul că PAS a promis, dar nu a făcut nimic pentru Moldova. Europa sprijină dezmățul din Moldova. Da, există o parte a societății, care sprijină și această situație. Există însă și oameni care sprijină UEE și Rusia, dar sunt și oameni care consideră că moldovenii sunt puternici și pot să-și decidă soarta de sine stătător, că pot să-și construiască o țară puternică și prosperă”, a declarat Ilan Șor.

El a mai subliniat că fiecare are dreptul la opinie, însă decizia finală poate fi aprobată doar în urma unui referendum.

„Nu Moscova, nu Washingtonul și nici Bruxellesul nu trebuie să ne decidă calea. Cu siguranță, nici Maia Sandu și partidul ei nu trebuie să ne decidă viitorul, pentru că ea a trădat interesele naționale. Astăzi, Moldova este un stat capturat – nu avem justiție, libertate de exprimare și democrație. Când guvernarea se teme de alegeri democratice, asta înseamnă sfârșitul democrației. De aceea, ne-am adunat astăzi pentru a cere referendum. Astăzi, începem procedura juridică privind stabilirea vectorului extern. Oamenii trebuie să decidă asta”, a conchis acesta.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.