VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Misiunea de Parteneriat a UE, la un an de activitate

Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene (EUPM) în R. Moldova, condusă de Cosmin Dinescu, a împlinit un an de activitate. Cu această ocazie, prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Misiunii.

Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din R. Moldova și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la amenințările hibride.

Recean a reiterat că obiectivul strategic al R. Moldova este aderarea la UE. „Majoritatea covârșitoare a cetățenilor noștri înțeleg că Europa înseamnă pace, securitate și prosperitate”, a subliniat premierul.

Misiunea de Parteneriat a UE este prima misiune civilă din cadrul politicii de securitate și apărare comune, instituită în R. Moldova. Misiunea are un mandat inițial de doi ani, care poate fi reînnoit prin decizia statelor membre ale UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.