VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Misiunea civilă a UE în Moldova urmează să fie funcțională în cel mult o lună

În următoarele săptămâni, UE va pregăti echipa de oficiali ce va lansa misiunea civilă privind consolidarea securității Republicii Moldova, așa încât până la sfârșitul lunii mai să fie stabilită agenda primelor acțiuni. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.  

”Acum are loc selectarea de către UE a echipei care va seta și va pregăti desfășurarea misiunii. Cred că spre sfârșitul lunii mai vă vom oferi detalii. Aproximativ peste o lună, UE și noi, cu multă deschidere, vom oferi detalii despre instituțiile care vor beneficia de asistență și despre agenda misiunii. Avem nevoie de foarte multe lucruri practice, cum ar fi sediu, logistică, concursuri de angajare etc.”, a precizat ministrul de Externe.

Amintim că, luni, 24 aprilie, Consiliul Uniunii Europene a instituit misiunea de parteneriat a UE în Republica Moldova în cadrul politicii de securitate și apărare comune. Obiectivul misiunii civile este de a spori reziliența sectorului de securitate al țării noastre în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride din partea Kremlinului, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor Rusiei de manipulare a informațiilor și a ingerințelor străine.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.