VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Doi candidați la funcția de membru în CSP nu au promovat evaluarea. Cine sunt magistrații

Aureliu Buzdugan, procuror-șef interimar al Procuraturii raionului Anenii Noi, și Remus Moroz, procuror în cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Buiucani, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), nu au promovat evaluarea ca urmare a retragerii din concurs.

Ambii magistrați s-au aflat pe lista candidaților remisă de CSP în adresa Comisiei pe 7 aprilie 2022, în versiunea actualizată pe 13 ianuarie.

Aureliu Buzdugan și-a anunțat retragerea din concurs printr-un mesaj pe e-mail, în data de 18 aprilie iar magistratul Remus Moroz și-a anunțat retragerea printr-o scrisoare trimisă Comisiei pe 19 aprilie.

Comisia Pre-vetting a publicat deciziile pe pagina web. 

13 candidati procurori si un reprezentant al societătii civile, propus de Academia de Stiinte, au rămas în concursul pentru ocuparea functiei de membru în CSP. Acestia sunt evaluati de către Comisia Pre-Vetting sub aspectul integritătii financiare si etice, verificările vizând o perioadă de 15 ani. Audierile candidatilor au început la 21 aprilie, 2023. Doar cei care vor promova evaluarea vor putea fi alesi în noua componentă a Consiliului Superior al Procurorilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.