VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mircea Geoană i-a îndemnat pe tineri să participe în număr cât mai mare la procesul electoral

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a îndemnat cetățenii români, în special tinerii care votează pentru prima oară, să participe în număr cât mai mare la procesul electoral, subliniind importanța acestui moment atât în context național, cât și european.

„Am considerat esențial să-mi exercit dreptul civic de a vota în aceste alegeri de o importanță crucială. Fac un apel către toți concetățenii mei, indiferent de gen, să-și exprime votul, pentru că fiecare vot contează enorm. În special, vreau să atrag atenția asupra celor peste un milion de tineri care se apropie pentru prima dată de urne – este o ocazie de neegalat să-și înceapă angajamentul civic și democratic. Chiar dacă dezbaterea privind alegerile europene nu a fost la nivelul scontat, îmi exprim speranța că diaspora românească, prezentă în număr atât de semnificativ, va participa activ la aceste alegeri europarlamentare”, a afirmat Geoană, care și-a exprimat votul la Colegiul Național „I.L. Caragiale” din București.

De asemenea, a îndemnat alegătorii să-și aleagă reprezentanții „cu atenție, privind dincolo de apartenența lor politică, și să evalueze calitățile acestora, precum capacitatea lor de a gestiona responsabil și serios treburile publice”.

„Alegerea reprezentanților locali din întreaga țară și a euro-parlamentarilor români constituie, de fapt, primul val de lideri politici pe care românii îi aleg în acest an electoral încărcat. Prin urmare, suntem în pragul unui nou ciclu politic”, a adăugat Mircea Geoană.

Oficialul NATO și-a exprimat speranța că noua echipă aleasă va servi interesele țării, indiferent de apartenența politică, ideologie sau alt criteriu.

„Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la vot. Este o perioadă crucială în istoria Europei, a lumii și a României. Este datoria noastră să ne implicăm și să ne decidem propriul destin”, a subliniat Geoană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.