VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

33. 294 de alegători și-au exercitat dreptul la vot în R. Moldova, până la ora 15:00

Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente (AEP) din România,  33. 294 de alegători și-au exercitat dreptul la vot în R. Moldova. Acest număr depășește totalul votanților din Italia, Germania, Marea Britanie și Spania. 

România a constituit 915 secții de vot în afara țării. 52 din acestea sunt în R. Moldova.  Până la această oră, peste hotarele României au votat peste 100 de mii de alegători.

În general prezența la vot la europarlamentare constituie la această oră aproximativ 30%, peste 5. 300.000 de români exprimând-uși dreptul la vot. 

Alegerile în Parlamentul European se desfășoară în perioada 6-9 iunie. În scrutinul din 2024, vor fi aleși 720 de europarlamentari cu un mandat până în anul 2029. Numărul deputaților în PE din fiecare țară este stabilit în baza principiului proporționalității. Cei mai mulți legislatori – 96, va avea Germania, cei mai puțini – câte 6 vor fi aleși în Cipru, Luxemburg și Malta.   

Pentru alegerile în Parlamentul European, în Republica Moldova au fost deschise 52 de secții de votare. Pentru cetățenii României și Bulgariei au fost deschise mai multe secții de votare, iar pentru cetățenii celorlalte țări votul se va desfășura la misiunile diplomatice aflate în Moldova. Secțiile vor fi deschise în intervalul orar 07.00-22.00 cu posibilitatea prelungirii procesului de votare până la ora 23:59 în caz de necesitate. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.