VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alegătorii din R. Moldova, cei mai activi. Peste 27 de mii au votat până la această oră la alegerile pentru Parlamentul European

Peste 26 de mii de alegători au votat până în acest moment în Republica Moldova la alegerile pentru Parlamentul European, la cele 52 de secții deschise de România, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă de la București.

Acesta este cel mai mare număr de alegători din afara granițelor României. Pe locul doi, în funcție de prezența la vot a cetățenilor români la alegerile europarlamentare, se află Italia, Germania, Spania și Marea Britanie.

În România, rata de participare la alegerile europarlamentare este de 24%.

România a deschis în Republica Moldova 52 de secții de votare, dintre care 28 în zona Centru, 17 în zona Nord și 7 în zona Sud. În municipiul Chișinău, alegătorii pot vota la oricare dintre cele 13 secții deschise în capitală.

La alegerile europarlamentare, în România candidează 15 partide și 7 candidați independenți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.