VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mircea Geoană, despre ”arsenalul de presiune” asupra Chișinăului

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că amenințarea rușilor de a arunca în aer podul Galați-Giurgiulești, care face legătura dintre România și Republica Moldova, face parte „dintr-un arsenal de presiune psihologică”.

Oficialul a adăugat că este vorba despre atacuri hibride și de un război informațional și psihologic declanșat împotriva opiniei publice din Republica Moldova.

„Nu vedem resurse militare ale Federației Ruse care să pună în pericol integritatea teritorială a Republicii Moldova. Asta nu înseamnă că nu sunt tentați și nu folosesc un arsenal de război hibrid, instigare la insubordonare socială și modul în care încurajează, în mod explicit, proteste împotriva Republicii Moldova, atacuri cibernetice. De multe ori însă este vorba despre o presiune psihologică. Astfel de declarații despre podul de la Giurgiulești, care leagă și România, fac parte dintr-un arsenal de presiune psihologică, de comunicare, și el face parte din războiul hibrid”, a mai explicat Mircea Geoană, pentru digi24.ro.

Amintim, ieri, Mircea Geoană a apreciat eforturile Republicii Moldova pentru întărirea securității regionale și pentru consolidarea relațiilor cu alianța nord-atlantică. Declarația a fost făcută de Geoană în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, la cartierul general al NATO.  

”Salut eforturile Moldovei de întărire a securității naționale și contribuția la securitatea euro-atlantică. Promovați o stabilitate în regiune. Aliații susțin integrarea europeană. Moldova se poate baza pe susținurea NATO”, a declarat Mircea Geoană.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.