VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va denunța încă două acorduri cu CSI

R. Moldova va denunța alte două acorduri semnate cu țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI): unul în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și altul cu privire barierele tehnice în zona comerțului liber.

Hotărâri în acest sens au fost aprobate miercuri, 5 iulie, de Cabinetul de miniștri. Potrivit autorităților, acordurile vor fi denunțate din lipsă de relevanță și actualitate.

Acordul privind direcțiile de bază de cooperare a statelor membre ale Comunității Statelor Independente în domeniul protecției drepturilor consumatorilor, a fost semnat la Moscova, la 25 ianuarie 2000, iar Acordul privind barierele tehnice în zona comerțului liber, la 20 iunie 2000. 

Potrivit Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, promovarea politicilor, viziunilor și acțiunilor comune nu mai prezintă actualitate, întrucât, în contextul statutului de țară candidat, Republica Moldova și-a asumat angajamente de a alinia politicile de protecție a consumatorilor la aquis-ul UE, în domeniile reglementări tehnice, standarde, metrologie, acreditare, evaluarea conformității și supraveghere a pieței. Toate acestea diferă esențial de sistemele țărilor CSI, susțin autoritățile.

„Denunțarea Acordurilor nu va aduce consecințe financiar-economice sau de altă natură”, a notat viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.