VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MINUTUL LUI VASILE BOTNARU / FRAȚI DE SCĂLDĂTOARE CU KIRKOROV FILEA / video

Brigada de catering artistic, invitată pe banii lui Șor să facă chef la Moscova, cu ocazia deschiderii unui centru de tam-tam ideologic în favoarea proaspătului prințișor, blagoslovit de administrația de la Kremlin să bage cât mai multă zâzanie printre cetățenii Republicii Moldova, probabil suferă de miopie politică și sunt total în afara fluxurilor de știri. Nu găsesc altă explicație verosimilă sau justificare DECENTĂ a miniturneului, zădărnicit de atacul terorist de la sala de concert Crocus, în care urma să evolueze, (PAM-PAM!) formațiunea PIKNIK, indezirabilă pentru ucraineni, pentru că membrii acesteia au prezentat concerte în teritoriile ucrainene ocupate de ruși.

Oricât de baban a fost onorariul propus de penalul Ilan Șor, fie și prin interpuși, un artist care ține la cariera sa și se ferește să accepte angajamente de natură să-i îngusteze aria tatonărilor de impresariat, neapărat trebuia să se fi documentat cu cine are de furcă și cât de igienic este actualmente un popas artistic la Moscova. Nu era musai să o întrebe pe Alla Pugaciova, dacă să accepte sau nu invitația la Moscova, nici pe Boris Grebenșcikov, nici pe rapperul Oxxxymiron sau pe Liza Monetocika. Era suficient să dea o căutare pe Internet, ca să descopere, foarte lesne, lista cântăreților, care sprijină invazia militară a lui Putin, după care să-și înăbușe orice ispită sau cum se spune la Sadîc, să-și pună pofta în cui. Pentru că orice impresar, oricât de hapsân ar fi, orice agenție de PR, care se respectă, ar fi recomandat agitbrigăzii de la Chișinău să stea cuminte acasă, să se țină cât mai departe de pomelnicul, în care figurează, Filip Kirkorov, Kolea Baskov, Nadya Babkina, Stas Mihailor, Vika Țîganova, Oleg Gazmanov, Grigori Leps, Nikolai Rastorguiev, Polina Gagarina etc., etc.

Încercările tardive și stângace (deși nici din astea nu am prea văzut) de a se strecura acum printre picăturile de ploaie sunt ca frecția la picior de lemn, ca vorbele de clacă, ca bâiguieli infantile în fața paznicului de la harbuzărie, care te prinde cu pantalonii umezi. Încercați să o convingeți, scumpi maeștri ai trulalaiului apolitic, pe teleprezentatoarea din Ucraina Olena Kurbanova, sau pe videobloggerul Mihail Șeitelman, dar și mai bine pe influencerul Dmitri Gordon, că un concert la Moscova nu e ceea ce se vede de la Kiev. Ba chiar promiteți-le că de banii luați de la Șor veți cumpăra drone pentru armata ucraineană! Oare ce cuvinte ați putea auzi înapoi, cum credeți? Un coleg de la Vocea Basarabiei încearcă să mă convingă că a fost o alegere deliberată, un angajament srategic, întrucât Ilan cu Evghenia, asistați de ortaci din diferite categorii de greutate, dotați cu catrene demagogice, insinuări vulgare și minciunele găunoase, abia pornesc înscenarea marelui tărăboi pentru spectatorul pipernicit la trup și la minte. Dar mie parcă nu-mi vine a crede.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.