VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Captură de țigări de 14 mil. de lei la Bălți. Cele mai multe au fost aduse ilegal din Ucraina

Poliția Națională anunță o captură de țigări de aproximativ 13 milioane de lei la Bălți. Ofițerii Direcției Investigații „Nord” a INI și procurorii au organizat percheziții la gheretele din oraș ale unor comercianți. Este vorba de un bărbat de 61 de ani și o femei de 45, și despre o altă femeie de 62 de ani care oferea spațiu de păstrare. Cele mai multe țigări ar fi fost aduse ilegal din Ucraina.

De asemenea, de la cei doi au fost ridicați 140.000 euro și 490.000 lei care ar proveni din activitate ilegală și care acum constituie probe în dosar. A patra persoană a intrat în vizorul oamenilor legii atunci când comunicau cu cei doi comercianți, în vederea furnizării țigărilor. 

„Acesta a fost documentat timp de două luni, după care a fost reținut pentru 72 de ore cu sprijinul a mai multe echipaje ale inspectorilor INSP, chiar dacă a încercat să dea bir cu fugiții. La reținerea acestuia, oamenii legii i-au ridicat și permisul de conducere auto, emis de autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului, pe un alt nume, însă cu fotografie reală. Acum, bărbatul este în custodia statului timp de 30 de zile, pentru evitarea eschivării lui și efectuarea obiectivă a investigațiilor penale. Anterior, acesta a fost condamnat pentru escrocherie la 15 ani închisoare, iar în România – la doi ani închisoare, pentru contrabandă cu țigări, după care a fost anunțat în căutare de către Biroul Național Interpol din București”, se arată în comunicatul IGP.

Investigațiile continuă, inclusiv în vederea stabilirii cantității de țigări din cele ridicate, care ar fi fost aduse prin contrabandă din Ucraina, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.