VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Energiei, discuții despre securitatea energetică la Washington

Consolidarea securității energetice va fi discutată la Washington, cu oficiali americani, de către ministrul Energiei, Victor Parlicov, care în această săptămână se va afla în SUA.

Demnitarul va avea întâlniri cu oficiali de rang înalt din administrația americană și reprezentanți ai industriei energetice.

„Această vizită reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii și în promovarea agendei de reformă în domeniul energetic al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Victor Parlicov se va întâlni cu secretara pentru Energie, Jennifer M. Granholm, secretari adjuncți ai Departamentului de Stat, administratorul adjunct al USAID, conducerea US International Development Finance Corporation și National Safety Council, dar cu reprezentanți ai Camerei Reprezentanților și Senatului.

De asemenea, va discuta aspecte de securitate energetică cu membri ai Oil and National Security Caucus și va participa la o masă rotundă organizată de Consiliul Atlantic.

În cadrul vizitei sale, ministrul Parlicov se va întâlni cu Tim Stewart, președintele Asociației Petrolului și Gazului, precum și cu reprezentanți ai companiilor de gaz natural lichefiat. De asemenea, va purta discuții cu conducerea organizației Nuclear Energy Institute și cu companiile membre, precum Holtec și NuScale, companie care s-a angajat să construiască reactoare nucleare modulare în România.

Amintim, la începutul lunii, în R. Moldova au ajuns primele gaze cumpărate din SUA, livrate prin portul grecesc Alexandroupolis. Este vorba despre un volum de testare cu gaze naturale lichefiate (LNG), importate de Întreprinderea „Energocom” de la compania DEPA din Grecia.

În total, au fost achiziționate aproximativ 28 mii MWh, ceea ce constituie echivalentul a 2,6 milioane metri cubi de gaze. Sunt gaze necesare consumului curent, iar prețul este unul competitiv.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.