VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- DE TĂCEREA MIEILOR PROFITĂ LUPUL DEGHIZAT ÎN BACI

Cum a recompensat Moscova indolența guvernărilor din Israel, care se fereau să-l condamne pe Putin pentru invazia militară în Ucraina, în speranța că Rusia îi va ține în căpăstru pe dușmanii statului evreiesc? Cu un pumnal înfipt în spate. Adică încurajând mișelește atacul terorist asupra Israelului din 7 octombrie. Dacă nu cumva – se întreabă cu voce tot mai sigură experții, pe măsură ce ies la iveală noi probe – chiar a participat, direct sau prin interpuși, la operațiuni de planificare, instruire și asigurare logistică a grupării HAMAS. Investigațiile încă urmează, după ce armata va duce la bun sfârșit misiunea de lichidare a teroriștilor. Între timp, sunt anexate la dosar probe indirecte. Cum ar fi interviul ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, pentru o companie italiană de televiziune, din luna mai a anului 2022, în care șeful diplomației rusești declarase că Hitler a avut rădăcini evreiești, iar cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii. Chiar dacă, a doua zi, ambasadorul rus în Israel a fost probozit la ministerul israelian de externe, iar șeful cabinetului de miniștri al Israelului, a declarat, neîntârziat, că președintele rus și-ar fi cerut scuze, într-o convorbire telefonică, pentru bâlba ministrului Lavrov, gura mustăcioasă a lui Putin, cum este poreclit purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, a negat că șeful său ar fi cerut scuze pentru afirmațiile ministrul rus de externe. Altfel zis, Putin a pecetluit, cu sigiliu prezidențial, părerea lui Lavrov despre originea antisemitismului, ba mai mult, a dezvoltat-o cu orice ocazie, când aducea vorba despre etnia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski sau a lui Anatoli Ciubais. Consecințele nu s-au lăsat așteptate. Pogromul de pe aeroportul din Mahachkala este o dovadă ce nu mai lasă loc de îndoieli. Cine a pus la cale grupurile de vlăjganii din Daghestan să dea buzna pe pistele de aterizare, ca să-i linșeze pe pasagerii veniți din Israel, nu vom afla foarte curând, cel puțin nu de la procurorii ruși. Și nici de la oficialii din centrul federal. Iar gura mustăcioasă de la Kremlin va spune că a fost o revoltă spontană, care arată o stare de spirit a poporului, pe care Kremlinul caută, din răsputeri, să o țină în căpăstru. Dar cine-l mai crede, după ce lupul, deghizat în oier, a sfâșiat, fără scrupule, turme taciturne.

Autor

  • Vasile Botnaru

    Realizatorul și moderatorul emisiunii „Puncte de vedere, Puncte de reper”. Timp de 17 ani a fost șeful Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, biroul din Moldova. A studiat jurnalism la Universitatea de Stat din Moldova și la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. A fost cotat printre cei mai populari 10 jurnaliști de către Clubul de Presa Chișinău timp de trei ani consecutiv, la mijlocul anilor '90. A fost unul dintre fondatorii (în 1992) a Agenției de știri Basa-Press. A contribuit la lansarea postului de televiziune Pro TV Chișinău. În 2009 a fost decorat cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.